Formule 1

Mick Schumacher op voorste rij om Lewis Hamilton te vervangen: "Ik ben er klaar voor"

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 februari 2024 18:45

Mick Schumacher meldt zich als vrijwillige vervanger van Lewis Hamilton bij Mercedes. De Brit verlaat het team van Mercedes aan het einde van 2024 en verkast hierna naar Ferrari. De Duitse renstal is op zoek naar een vervanger, Schumacher biedt zich dus aan voor het gewilde zitje in de Formule 1.

Mick Schumacher Mercedes

Schumacher blijft ook dit jaar test- en reservecoureur bij Mercedes, naast zijn werkzaamheden bij het WEC-team van Alpine. Sinds de bevestiging dat Hamilton vertrekt naar Ferrari staat de Formule 1 op z’n kop. Mercedes zal dan ook goed moeten zoeken om een vervanger te vinden die enigszins van het kaliber Hamilton is.

Schumacher houdt zichzelf beschikbaar. In gesprek met RTL Duitsland vertelt hij: "Het is natuurlijk wel een positie die veel druk met zich meebrengt. Maar ik heb het gevoel dat ik er klaar voor ben. Het is alleen niet mijn keuze. Mijn kans ligt er zeker, ik weet alleen niet groot die is. Ik had helemaal niet verwacht dat Lewis zou vertrekken. Iedereen neemt de keuze die voor hem de juiste is."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS