Formule 1

Mick Schumacher gaat in op geruchten over terugkeer F1 na bittere botsing Alpine GP Monaco

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 mei 2024 17:10

Silly Season F1: Mick Schumacher heeft een terugkeer in de F1 beschreven als zijn 'doel', temidden van geruchten dat de 'onrust' tussen Esteban Ocon en Pierre Gasly na de Grand Prix van Monaco de deur bij Alpine zou kunnen openen.

Mick Schumacher F1


Schumacher, die niet meer heeft geracet in de F1 sinds hij Haas verliet aan het einde van 2022, zou waarschijnlijk naar voren komen als een kanshebber om volgend seizoen voor Alpine te racen als één van de huidige rijders vertrekt. De Duitser vertegenwoordigt momenteel de Franse fabrikant in het World Endurance Championship.

“Mijn doel en mijn droom is om in de Formule 1 te rijden”, zei de zoon van de legendarische Michael Schumacher tegen Sky Germany. “Dat is altijd zo geweest en dat zal altijd zo blijven. Daarom moeten we ervoor zorgen dat de dominostenen nu in mijn voordeel vallen en dat ik hopelijk een stoeltje bemachtig.”

De huidige coureurs van Alpine kwamen zondag in Monte Carlo in de openingsronde met elkaar in botsing, waarbij de auto van Ocon de lucht in vloog toen hij teamgenoot Gasly wilde passeren bij Portier. Ocon kreeg een straf van tien seconden, die werd omgezet in een gridstraf van vijf plaatsen voor de volgende race in Canada, wegens het veroorzaken van de botsing.

Gasly, van wie bekend is dat hij een ongemakkelijke relatie heeft met Ocon, was na de botsing woedend te horen over de teamradio en zei later dat hij 'geschokt en teleurgesteld' was door de actie van zijn teamgenoot, die hij aanspoorde om 'verandering te brengen'.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS