Formule 1

Mercedes twijfelt nog over nieuwe sidepods: "Red Bull heeft nu het beste concept"

Uitgegeven door Bart • 25 september 2022 14:02

Mercedes verraste aan het begin van dit jaar iedereen met het 'zero sidepod' ontwerp. In de beraadslagingen voor de auto van 2023 is het nog ongewis of de renstal van Lewis Hamilton met dat concept doorgaat. Trackside engineering director van Mercedes Andrew Shovlin laat weten dat de ontwerp-afdeling verschillende opties tegen het licht houdt.

Lewis Hamilton


Volgens Shovlin heeft concurrent Red Bull het op dit moment het beste voor elkaar, maar dat wil niet zeggen dat Mercedes dat gaat kopi�ren. "De regels veranderen komend jaar weer, dus dat heeft ook invloed op het ontwerp van de auto. De snelste auto is altijd degene met het beste concept, dus op dit moment is dat Red Bull, maar het is moeilijk te zeggen welke kant het komend jaar op valt."

"Als team zijn we er nog niet precies uit hoe de auto van volgend jaar eruit komt te zien. We zijn nog steeds verschillende concepten aan het uitproberen. Dat proces zal nog een tijdje duren. We kijken naar het concept dat het beste past bij de nieuwe reglementen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS