Formule 1

Formule 1-coureurs gewaarschuwd voor gedrag: "Ik weet wat acceptabel is en wat niet"

Uitgegeven door Bart • 23 april 2020 18:44

Williams F1 heeft haar coureurs George Russell en Nicholas Latifi erop gewezen dat ze zich moeten gedragen tijdens live uitzendingen van virtuele races. Dit naar aanleiding van een incident rondom NASCAR-coureur Kyle Larson die werd geschorst en later ontslagen door zijn team Chip Ganassi. "Na het incident heeft Williams ons verteld hoe we ons moeten gedragen", bevestigt Latifi in een reactie aan La Presse.

Nicholas Latifi


"Persoonlijk weet ik wel wat acceptabel is en wat niet", vervolgt de Canadese rookie. "Een team heeft belangrijke sponsoren en zij hebben allemaal een reputatie hoog te houden. Ik weet dat ik voorzichtig moet zijn, maar dat weerhoudt me er niet van mezelf te zijn en een beetje lol te trappen."

De 24-jarige coureur trok in zijn eerste weken op Twitch maar liefst 23.000 abonnees. "Ik had nooit gedacht dat ik mezelf zou streamen, maar na de eerste virtuele race werd me dat aangeraden. Het zorgt ervoor dat iedereen je van dichtbij kan volgen in plaats van alleen tijdens een raceweekend. Simracen is een goede manier om je alert te houden. Het racen is niet gelijk aan de realiteit, maar het mentale proces wel."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS