Formule 1

Mercedes gaat concept dit jaar nog aanpassen: "We zitten verkeerd"

Uitgegeven door Bart • 18 maart 2023 16:25

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft toegegeven dat het team niet op het juiste spoor zit. De W14 zal gedurende het jaar fors aangepast worden en aangenomen mag worden dat Mercedes opschuift richting het concept van Red Bull en Aston Martin. Beide teams en ook Ferrari zijn dit seizoen sneller dan de bolides van Lewis Hamilton en George Russell.

Lewis Hamilton


Mercedes sloeg vorig jaar al de plank mis met de W13, maar hield deze winter vast aan het concept met de zero sidepods. Nu zegt Wolff in gesprek met Sky Sports F1 dat andere teams het ongelijk van Mercedes hebben bewezen.

"We hebben hard gewerkt om het concept te laten slagen, want de computersimulaties lieten zien dat dit zou moeten kunnen werken. Maar de andere teams hebben bewezen dat we fout zitten. De twee snelste auto's zijn Red Bull en Aston Martin en dan komt Ferrari als derde team. Zij genereren op een vergelijkbare manier performance en dat wisselt enorm met ons concept."

"Je komt op een punt dat we tot de conclusie moeten komen dat we fout zitten", vervolgt Wolff. "Waarom we fout zitten, zijn we nog aan het analyseren, want we hebben de data gevolgd. Wellicht zijn we misleid door de data. Iedereen is tot de conclusie gekomen dat we zo niet verder kunnen gaan. We willen niet nog meer tijd verspillen aan dit concept."

Het zal nog even duren voordat Mercedes de auto kan opbouwen. "De auto zal er over vijf, zes of zeven races heel anders uitzien. Dat hangt af van de keuzes die we gaan maken. Het chassis aanpassen kan bijna niet vanwege het budgetplafond, maar we kunnen wel wat met de aerodynamica en het bodywork. Het doel is om iedere race te winnen en dat willen we zondag al, maar dat is niet realistisch. We proberen nu zo veel mogelijk te leren en in de best mogelijke richting op te schuiven."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS