Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Mercedes-AMG sterk uit de startblokken in de 24 uur van Spa-Francorchamps

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 oktober 2020 16:50 • Print artikel

Na twee uur racen in de editie 2020 van de Total 24 Hours of Spa wist Raffaele Marciello nog net de leiding te behouden. Er reden nog steeds 17 bolides in dezelfde minuut. Dankzij een snelle eerste pitstop – vier tot zes seconden sneller dan de volgende wagens – kon de #88 Mercedes-AMG Team AKKA ASP bolide van Raffaele Marciello na 90 minuten zijn voorsprong uitbreiden tot iets meer dan tien seconden.

24H of Spa Mercedes

Achter de leider passeerde Dennis Lind (#63 Orange 1 FFF Racing Team Lamborghini) Patrik Niederhauser (#66 Audi Sport Team Attempto) voor de tweede plaats. De Deen wist zijn achterstand op de leidende Mercedes-AMG snel te reduceren en had aan het eind van het uur slechts 0,2 seconden achterstand op Marciello.

Niederhauser kwam ook onder druk te staan van Maro Engel (#4 Mercedes-AMG Team HRT) en Thomas Preining (#40 GPX Racing Porsche). Na twee uur was het de Porsche die het voortouw had genomen, voor de Audi en de Mercedes-AMG.

Eén van de meest indrukwekkende prestaties kwam van Andy Soucek aan het stuur van de #9 K-Pax Racing Bentley. De Spanjaard, die na technische problemen helemaal achteraan was gestart, wist gedurende de eerste twee uur 33 plaatsen te winnen, en was voor hij het stuur doorgaf aan Alvaro Parente de leidende Bentley-rijder.

Silver Cup werd nog steeds aangevoerd door de #78 Barwell Lamborghini van Frederik Schandorff, die als 21ste algemeen net voor de #991 Herberth Motorsport Porsche van Alfred Renauer reed. De Duitser nam net na de eerste pitstop de leiding in de Pro-Am klasse. In de Am Cup had de #26 Saintéloc Racing Audi van Steven Palette een kleine voorsprong op de #129 Raton Racing Lamborghini.

Volg de Total 24 Hours of Spa HIER via de LIVESTREAM

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS