Formule 1

Mercedes weet dat ze niet snel genoeg zijn: "Onze uiteindelijke posities waren exact zoals we vooraf verwacht hadden"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 23 april 2024 19:20

Het F1-team van Mercedes had al verwacht dat ze het zwaar zouden krijgen in China. Zowel George Russell als Lewis Hamilton konden nog wat WK-punten binnenharken voor het team met de zesde en negende plaats. Het is duidelijk dat de Formule 1-renstal voor de komende Grands Prix een stapel huiswerk te doen heeft om een stap te kunnen maken.

Mercedes AMG F1

"We wisten al dat het een zware race voor ons zou worden. We waren gewoon niet snel genoeg en we kwalificeerden niet goed genoeg. Onze uiteindelijke posities tijdens de finish waren precies zoals we hadden verwacht", zei Andrew Shovlin in een verklaring van het team.

Tijdens de start van de wedstrijd kon Russell een paar plekken pakken en voor de Ferrari's blijven. Lewis Hamilton had het lastiger vanaf de 18e plek en sneed niet makkelijk door het veld.

F1

"George kon niet veel meer uit zijn race halen. Zijn start was goed en kon voor de Ferrari coureurs blijven. Russell had wat teveel van zijn achterbanden gevraagd en moest eerder dan gepland naar binnen om te wisselen. De vroege stop deed ons pijn, maar door de Safety car periodes konden we weer naar boven kijken. De zesde plek voor Russell is wat het is op dit moment", aldus Andrew Shovlin.

Voor Lewis Hamilton waren de druiven zuur tijdens de openingsfase van de wedstrijd. Lewis kon moeilijk naar voren komen en was blij dat hij zijn eerste set banden kon wisselen. Die werkten totaal niet.

Mercedes Formule 1

"Lewis had het tijdens de beginfase van de race lastig op de zachte banden. Hij kwam vast te zitten in het verkeer. We hadden een paar veranderingen aan zijn wagen gedaan na de Sprintrace. Dit pakte verkeerd uit en werkte niet", verklaarde Shovlin. "Dit maakte zijn race nog lastiger. We kozen voor een alternatieve strategie tijdens de Virtuel Safety Car, maar helaas voor ons deden veel andere team hetzelfde tijdens de Safety Car die later kwam. We klommen wel wat, maar niet zo heel erg veel. Mooi, dat we toch wat WK-punten konden pakken. We zullen hard werken en hard moeten werken om het beter te doen tijdens de Grand Prix van Miami", sloot Andrew Shovlin af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS