Formule 1

Mercedes onthult drie 'eerste conclusies' uit eerste W15-ronden in Bahrein

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 februari 2024 19:45

Terwijl Mercedes wacht om erachter te komen waar het zich achter Red Bull nestelt in de pikorde, gaf teambaas Toto Wolff een positief oordeel over de pre-season-tests. De W15 bleek veel beter te rijden en kwam in belangrijke mate overeen met hun gegevens.

W15 Mercedes F1


Na twee seizoenen uit de titelstrijd te zijn geweest, heeft Mercedes het roer omgegooid met het ontwerp van zijn W15, een meer conventioneel uiterlijk maar met significante innovatie aan de voorkant, in de hoop de deur te openen die hen terugbrengt in de strijd om het kampioenschap. Gewapend met drie testdagen in Bahrein heeft Mercedes een aantal bemoedigende resultaten kunnen melden.

Lewis Hamilton en George Russell waren vaak gefrustreerd over de vorige auto's van Mercedes in dit tijdperk met grondeffect, de W13 en W14, die geen van beide bijzonder prettig waren om mee te rijden, maar het lijkt erop dat de W15 die trend heeft omgebogen.

Aan de vooravond van de seizoensopener van de 2024 in Bahrein meldde Wolff dat Hamilton en Russell 'veel gelukkiger' zijn met de balans van de W15, terwijl deze auto op de baan doet wat de simulaties van Mercedes voorschrijven. "Een nieuw seizoen biedt nieuwe kansen en het is spannend om aan een nieuw seizoen te beginnen, met alle drama's van dien", aldus Wolff.

"Elk van de afgelopen twee seizoenen gingen we met een achterstand naar de eerste race van het jaar. Er zaten goede elementen in de W13 en W14, maar het bleek vaak te moeilijk om die te benutten. Het waren inconsistente machines. Ons hoofddoel voor 2024 was dan ook duidelijk: een consistent en stabiele auto creëen. Een auto die zou reageren zoals we verwachtten. En die de coureurs consequent kunnen pushen. En die we het hele jaar door kunnen ontwikkelen, in de wetenschap dat we realistische prestaties naar het circuit brengen."

"Tijdens deze eerste twee races krijgen we een veel beter inzicht in het werk dat we hebben gedaan. Na de pre-season-tests kunnen we al wel wat eerste conclusies trekken. De coureurs zijn veel tevredener over de algehele balans. De basisauto werkt zoals we hadden verwacht. De correlatie met onze simulaties lijkt accuraat. Dit is allemaal bemoedigend. Het is een goede basis waarop we verder kunnen bouwen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS