Formule 1

Mercedes neemt het op voor kwakkelende Lewis Hamilton in Suzuka: “Schade zorgde voor problemen”

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 april 2024 19:44

Lewis Hamilton beleeft zijn slechtste seizoenstart ooit en dat terwijl hij zich voor de Italiaanse fans wil bewijzen als hij volgend jaar vertrekt naar de Scuderia. In de Japanse Grand Prix op het circuit van Suzuka kwam hij kansloos als negende over de eindstreep en kwam hij niet goed uit de verf. Mercedes-kopstuk Andrew Shovlin stelt dat de tegenvallende prestaties deels werden veroorzaakt door problemen aan zijn auto.

Lewis Hamilton

Hamilton begon hoopvol aan het weekend, maar dit veranderde na de kwalificatie, waar hij in zijn Mercedes niet verder kwam dan de zevende positie. In de race ging het nog minder, waar hij uiteindelijk als negende finishte. Trackside Engineering Director Andrew Shovlin legt in de Mercedes Debrief op YouTube uit wat het probleem was voor Hamilton: "Er ging wat downforce verloren, hierdoor kreeg de wagen wat meer onderstuur. De baan was ook nog eens erg heet, waardoor we op de grid ook nog eens de voorvleugel hadden aangepast. Maar de schade zorgde voor problemen tijdens de eerste stint."

"We pasten de vleugel niet aan, maar we konden wel wat op de zijkant terugzetten. Hierdoor kon de vleugel wat meer belast worden en dat zorgde ervoor dat de wagen beter te besturen was. Al met al verloren we niet al te veel rondetijd, maar het voegde zich wel bij de problemen die we toch al hadden."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS