Formule 1

Mercedes is verteld om 'juridische of monetaire obstakels' te negeren met Max Verstappen 'beste oplossing

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 februari 2024 07:02

Toto Wolff heeft te horen gekregen dat er 'geen juridische of monetaire obstakels' mogen zijn als Mercedes op zoek gaat naar de vervanger van Lewis Hamilton. Drievoudig wereldkampioen F1 Max Verstappen is de 'best mogelijke oplossing'. Mercedes verliest zijn wereldkampioen aan het einde van dit seizoen nu Hamilton heeft aangekondigd dat hij naar Ferrari vertrekt. Hij heeft een meerjarig contract getekend bij de Scuderia.

Max Verstappen F1 Oracle Red Bull Racing


In een gesprek met de media een dag nadat het nieuws over Hamilton bekend werd, zei Wolff dat hij zou proberen om de 'best mogelijke' rijderscombinatie te hebben en dat de 'bal bij ons' ligt. Red Bulls Helmut Marko zei dat Wolff het kan proberen, maar 'dat het hem niet zal lukken'.

Dat komt deels omdat Max Verstappen een langetermijncontract heeft met Red Bull dat loopt tot het einde van het seizoen 2028. Maar voormalig F1-coureur Danner zegt dat Mercedes dat allemaal moet negeren en ervoor moet gaan. "Elke naam moet besproken worden", vertelde Danner aan Bild. "Er mogen geen juridische of monetaire obstakels zijn. Leeftijd doet er ook niet toe. Hetzelfde geldt voor contracten. Elke coureur die op het niveau van de Silver Arrows rijdt, moet een optie zijn. Daarom moet Mercedes ook aan Max Verstappen denken."

Verstappen is volgens Danner echter niet de enige hele goede optie. "Max zou natuurlijk de best mogelijke oplossing zijn, maar de McLaren-coureurs Oscar Piastri en Lando Norris zouden ook allebei topopvolgers voor Lewis zijn", vervolgt hij. "Beiden hebben alles wat ze nodig hebben om meerdere wereldtitels te winnen - als ze de juiste auto hebben." Maar, voegde hij eraan toe, "na twee jaar crisis is het nu aan Mercedes om hun potentiŽle 2025-coureurs te bewijzen dat ze het nog steeds kunnen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS