Formule 1

Mercedes gewaarschuwd voor 'neerwaartse spiraal' in voorspelling W15-prestaties

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 februari 2024 07:30

Johnny Herbert heeft het Mercedes AMG F1-Team gewaarschuwd dat het een 'neerwaartse spiraal' tegemoet gaat als de W15 het team niet terugbrengt naar de kop van de grid. Mercedes dreigt voor het derde seizoen buiten de titelrace te vallen. Het is sinds 2021 niet meer gelukt om Red Bull uit te dagen, maar de Silver Arrows verwachten dat de vernieuwde W15 meer strijd zal leveren dan zijn twee voorgangers.

Mercedes Grand Prix F1

Als dat niet het geval blijkt te zijn, voorspelt voormalig F1-coureur en expert Herbert een 'neerwaartse spiraal'. Mercedes slaagde er in 2023 niet in om één race te winnen. In eerste instantie besloot het om vast te houden aan het ontwerp van zijn zeropod-auto, maar uit vroege tests bleek dat het fout zat en vanaf Monaco schakelde het team over op een B-spec concept.

Dat concept lijkt meer op de nieuwe W15, maar Herbert zei dat als dat niet veel beter blijkt te zijn, Mercedes vast kan komen te zitten in een sleur. "Ze moeten gaan presteren", zei Herbert tegen de media toen hem werd gevraagd naar zijn voorspellingen op F1 2024. "Dit wordt een kritiek jaar voor ze. Want als ze de auto niet competitief kunnen maken, wordt het een verschrikkelijke neerwaartse spiraal waar ze de afgelopen jaren in hebben gezeten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS