Formule 1

Mercedes doet belangrijke W15-ontdekking met 'onmiddellijk' werk aan de winkel

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 april 2024 10:38

Hoewel Mercedes denkt dat het met de W15 een 'stabieler platform' heeft gevonden. Het harde werk is nog maar net begonnen, want het team heeft een paar grote bedreigingen voor dat platform ontdekt. Mercedes beleefde opnieuw een uitdagend raceweekend tijdens de Grand Prix van Japan. Lewis Hamilton kwalificeerde zich als P7 en George Russell als P9 en beiden eindigden de race op die posities.

Mercedes W15


Ondanks de teleurstelling over dat resultaat probeerde teambaas Toto Wolff de situatie positief te benaderen en noemde hij hun race op Suzuka 'testen’. Het lijkt erop dat dit heeft geleid tot een belangrijke doorbraak in hun inzicht in de W15.

Track engineer Andrew Shovlin zei dat het hoofddoel van het weekend was om de W15 'voorspelbaarder' te maken. Dat is gelukt, maar het team ontdekte dat een verandering in de wind of de baantemperatuur de W15 weer uit het gewenste ‘operating window’ zou halen. Met een vrij weekend voor de Grand Prix van China heeft Mercedes geen tijd te verliezen om dit probleem op te lossen.

"Het grote programma waar we naar keken, was proberen de auto wat voorspelbaarder te maken gedurende het weekend”, zei Shovlin. "Wat we ontdekten is dat we de auto wel in een venster kunnen krijgen, maar als de wind of de temperatuur van de baan verandert, valt hij er snel uit. Dat leidde tot slechte prestaties in de race en de kwalificatie."

“Met de auto werken in het weekend was makkelijker. De balans van de auto was consistenter. Al zijn er problemen die we snel moeten oplossen. Maar we lijken een stabieler platform te hebben, waar het gedrag gedurende het hele weekend consistenter is."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS