Autosport NL • Autosport NL Diversen

Mentaal sterke Milan Teekens draagt zege op aan overleden opa! Mooie inhaalslag en podium Maxime Oosten

Uitgegeven door Bart • 29 september 2020 08:59 • Print artikel

Assen – De eerste race van de Mazda MX5 Cup werd zaterdag een emotionele achtbaan voor Milan Teekens. De jonge coureur uit Zoetermeer heeft afscheid moeten nemen van zijn opa, maar in de eerste race zonder één van zijn grootste fans boekte hij direct een spectaculaire overwinning. Vriend, teamgenoot en concurrent Maxime Oosten uit Beetsterzwaag kwam in de eerste race op het TT Circuit van Assen als vierde over de finishlijn en pakte een dag later de tweede plaats.

Milan Teekens Maxime Oosten start Mazda MX5 Cup Gamma Racing Day 2020

De eerste race tijdens de Gamma Racing Days was een race met reversed grid en dus moest de als tweede gekwalificeerde Teekens als negende starten. “Het was een moeilijke dag door het overlijden van mijn opa. Hij was mijn steun en toeverlaat en ik zag hem iedere dag. Ik weet zeker dat hij wilde dat ik ging racen en ik wilde vol knallen voor hem. Ik startte als negende en lag halverwege de eerste ronde al derde, op start-finish pakte ik de nummer twee en in het tweede rondje pakte ik de leiding. Heel even viel ik terug naar P3, maar ik wilde zo graag winnen en één voor één heb ik ze ingehaald en naar de finish gereden. Ik ben super blij met deze overwinning die ik heb opgedragen aan mijn opa. Ik weet zeker dat hij super trots op me is.”

Milan Teekens podium


Voor Maxime Oosten moest er een heuse inhaalrace aan te pas komen om een vierde plaats te bewerkstelligen. Het team was vergeten om de transponder in zijn MX5 te zetten. “Ze kwamen er tijdens de opwarmronde achter, waardoor ik vanuit de pits moest starten. Vanaf de 17e plaats ben ik nog opgeklommen naar de vierde plaats, maar de top 3 was te ver weg. Op zich wel een mooie prestatie, maar het is gewoon klote, omdat je meedoet voor het kampioenschap. Als dan zoiets gebeurt, is dat wel heel jammer.”

Maxime Oosten

Op zondag reden de beide racevrienden naar de tweede en vierde plaats. Teekens: “Ik startte als tweede en had een super start. Helaas heeft de safety car het een beetje verpest. Daardoor kwam het hele veld weer bij elkaar. Vervolgens moest ik vol in de remmen, omdat er iemand voor mij bijna vanaf ging. Vanaf P8 ben ik nog naar de vierde plaats terug kunnen komen.” Oosten: “Ik lag lang op de vierde plaats en wist halverwege de race een plekje te winnen. Door het gevecht tussen de nummers 1 en 2 kon ik nog een plaats opschuiven. In de laatste ronde had ik een mooi gevecht met Andras Kiraly. Ik haalde hem in, maar hij pakte mij weer terug op het rechte stuk. Vervolgens liet ik hem staan in Ramshoek en wilde ik terugkruisen in de Geert Timmer-bocht, maar ik kwam 0.010 te kort om de race te winnen. In Zandvoort was het verschil 2 honderdsten, dus ik kom dichterbij.”

Beide jonge coureurs maken, met nog twee weekenden in Zandvoort en Assen te gaan, nog kans op het kampioenschap in de Mazda MX5 Cup. Teekens staat nu op de tweede plaats. “Alles is nog mogelijk, we gaan er vol voor.”

Maxime Oosten en Milan Teekens worden in hun raceactiviteiten ondersteund door:
Veno Hout
Revis Zwembaden
Sonic Equipement
Houthandel Rollé
Orlimex
Restaurant Binnen in Drachten
Dutz Floors
Dok23
Viersen Transport

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS