Autosport NL • Autosport NL Diversen

Milan Teekens en Maxime Oosten zitten lekker in hun vel en maken zich op voor start Mazda MX5 Cup op Zandvoort

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 augustus 2020 01:17

ZANDVOORT – Met een jaar autosportervaring op zak en goede resultaten tijdens eerdere tests op Ascari in Spanje en op Circuit Zandvoort en Circuit Zolder zijn coureurs Maxime Oosten uit Beetsterzwaag en Milan Teekens uit Zoetermeer klaar voor de start in de Mazda MX-5 Cup. Aan de vooravond van de start van het seizoen van komend weekend op Zandvoort hebben zij hun zaakjes uitstekend voor elkaar, concludeerden Oosten en Teekens.

Milan Teekens en Maxime Oosten

Gemoedelijk nemen de twee talenten samen met teambaas Johan Kraan de laatste zaken door. Ze willen tenslotte perfect voorbereid aan het seizoen beginnen. Gelukkig was er genoeg reden voor enthousiasme. Maxime en Milan zitten lekker in hun vel en hebben de laatste weken de puntjes op de i gezet. Maxime (16). “We gaan een stuk harder. Natuurlijk hebben we ten opzichte van vorig jaar heel veel bijgeleerd. Ik denk dat dat ook een rol heeft gespeeld.”

Hij reed ondanks de coronaperiode een aantal productieve testdagen en zal met veel zelfvertrouwen in zijn groen-witte Mazda stappen. “Ik denk dat we er klaar voor zijn", zei de snelle Fries die op 22 en 23 augustus in Zandvoort aan het nieuwe seizoen begint. De snelle rondetijden tijdens de laatste test waren alvast een goede indicatie dat hij op de goede weg is. “De auto rijdt prima. Ik rijd nu heel constant, dus voor de race hier zit het wel goed.”

Milan Teekens en Maxime Oosten

Ook zijn boezemvriend Milan (17) wil vlammen op Zandvoort. Aanvankelijk zou de Mazda MX5-Cup op Circuit Zolder starten, maar door de verscherpte corona-maatregelen in België moest hij nog even wachten. Teekens was klaar voor de race op Zolder, en is dat nu voor Zandvoort. Hij blikt nog een keer terug op de testdag op Zolder. Milan gaf aan ervan te hebben genoten weer eens op het circuit van Zolder te rijden. “Ik ben er altijd wel snel”, zei het talent uit Zoetermeer. “We trainen er niet vaak, maar elke keer dat ik hier rijd, gaat het meteen goed. De snelheid was heel goed.” De combinatie van het nieuwe asfalt en nieuwe banden bleek, weinig verrassend, een voltreffer. “Ik had gelijk een supertijd gereden. De racesnelheid was ook mooi constant, dus ik heb wel een goed gevoel voor de eerste race.”

Ook Milan keert in augustus met vertrouwen terug naar het Zandvoortse circuit. Dat hij, buiten een succesvolle test op circuit Ascari in Spanje, dankzij corona maandenlang niet kon rijden, deert hem niet veel, gaf hij aan. “We hebben heel veel op de sim getraind. Het is niet hetzelfde als echt racen natuurlijk, maar je doet wel dezelfde dingen als in een auto. We zijn echt op alle punten beter geworden. Ik heb er heel veel zin in. Ik kan niet wachten tot de eerste race begint!”

Milan Teekens en Maxime Oosten

Dankzij corona is het vooralsnog enigszins ongewis wie er bij de seizoensopener aan de start staan. Dat maakt het lastig hun positie ten opzichte van de concurrentie in te schatten. Maxime: “Maar ik denk dat we ten opzichte van vorig jaar wel een goede stap hebben gemaakt, overal. Op Zolder, Zandvoort, Assen. Het vertrouwen is wel een stuk beter geworden sinds het begin. Van mij mag het seizoen beginnen!”

Milan Teekens en Maxime Oosten worden in hun raceactiviteiten ondersteund door:
Veno Hout
Revis Zwembaden
Sonic Equipement
Houthandel Rollé
Orlimex
Restaurant Binnen in Drachten
Dutz Floors
Dok23
Viersen Transport

Kijk ook eens op de website van beide racers:

Milan Teekens

Maxime Oosten

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS