Autosport NL • Formule Renault 2.0

Meindert van Buuren opnieuw goed dreef op de RedBull Ring

Uitgegeven door Casper Bekking • 29 augustus 2012 11:51

Meindert van Buuren heeft de stijgende lijn te pakken. De jonge coureur uit Rockanje komt dit jaar met Manor MP Motorsport in actie in de Formule Renault 2.0 en rijdt zowel in de Northern European Cup als in de Eurocup. Afgelopen weekend reed eerstgenoemde klasse op de Red Bull Ring, het voormalige F1-circuit in Spielberg, Oostenrijk. Na zijn zesde plaats in Assen toonde Van Buuren zijn progressie door ditmaal in de tweede race keurig als zevende te finishen.


Red Bull heeft hier echt een supercomplex van gemaakt met mooie faciliteiten: echt een superbaantje!”, zo zei Van Buuren. “In de eerste kwalificatie ging het niet goed, we kregen de zaken niet helemaal voor elkaar. Er reden 34 auto's op de baan en toen mijn banden piekten reed ik mezelf klem. Vijf minuten later stond de tweede kwalificatie al op het programma. Met wat kleine veranderingen en een nieuw setje banden stonden we aan de start. Dat ging stukken beter en ik pakte de zevende plaats.”

“In de eerste race klom ik van P24 op naar de achttiende positie. Dat was het maximale als je van zo ver moet komen. gelukkig ging de tweede race erg goed. Ik had wat wielspin bij de start en viel terug tot de elfde positie maar ik herpakte me en knokte me terug tot de zevende plaats. Dat was een superresultaat en het bewijs dat we na Assen weer een stapje vooruit hebben gemaakt. Ik had zelfs lange tijd de snelste rondetijd in handen. Er zit vooruitgang in, dat is het voornaamste.”

Het volgende raceweekend vindt plaats in Most, Tsjechië: “Daar liggen kansen. Ik ken het circuit al van vorig jaar. Er is echter een nadeel: ik mag op donderdag niet testen. Er vindt dan een testdag plaats voor de NEC-coureurs en ik mag door mijn deelname aan de Eurocup niet testen. Dat zijn de regels. Ter voorbereiding ga ik onboardvideo's en data bekijken om zo goed mogelijk aan de start te staan.”

Meindert van Buuren wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
Euro Products
Papagayo
Jan de Ruyter
Fayad Import
DBRO
The Challenge Curaçao

Neem eens een kijkje op de website van Meindert van Buuren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS