Formule 1

McLaren wil in Miami updates introduceren: “Sneller worden en podiumplekken scoren”

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 maart 2024 13:06

Het Formule 1-team van McLaren kent de beste seizoenstart in jaren. De afgelopen twee seizoen begon het Britse team uit Woking erg slecht aan het seizoen en kwamen ze pas na enkele races op stoom. Het vergaat de Britse formatie met Zak Brown aan het roer in 2024 een stuk beter. In Melbourne scoorde Lando Norris de eerste podiumplek voor het team en eindigde teamgenoot Oscar Piastri op de vierde positie. Brown zegt dat McLaren niet stil blijft zitten en laat weten dat er tijdens de Grote Prijs van Miami nieuwe updates op de MCL38 moeten komen.

Zak Brown McLaren

De afgelopen seizoen kwam McLaren pas later in het seizoen écht op gang. Ze hebben de spreekwoordelijke dieselmotor dit jaar veranderd voor een benzine-krachtbron en begonnen het seizoen direct sterk, met een podiumplek in Melbourne tot gevolg.

In gesprek met Channel 4 laat de Amerikaanse CEO van het team weten dat er al over een paar races nieuwe updates aan moeten komen: "Ik denk dat we onze pijlen momenteel op Miami hebben gericht. We zijn hard aan het ontwikkelen, net als ieder ander team dat ook doet. Ik denk dat als we verder kunnen gaan met de ontwikkelingsfilosofie waarmee we halverwege vorig jaar zijn begonnen, dat we dan sneller kunnen worden en meer podiumplekken kunnen scoren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS