Formule 1

McLaren vol goede moed na 'onverwacht' sterk weekend in China: "In de F1 heb je vaak verrassingen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 april 2024 13:00

Het team van McLaren reed een onverwachte goede Grote Prijs van China. Lando Norris veroverde al de pole position in de sprintkwalificatie, maar kwam in de Grand Prix ook nog eens als tweede over de streep in zijn McLaren. Norris’ teambaas, Andrea Stella, zag dit bijzonder sterke resultaat ook niet aankomen.

Lando Norris Andrea Stella

Al in de eerste en enige vrije training van het weekend werd duidelijk dat het team van McLaren als een duveltje uit een doosje kon komen. In de eerste sprintkwalificatie van het seizoen bewees Norris zijn vorm toen hij er met pole position voor de sprintrace mee vandoor ging. Bij de start van de sprintrace verloor hij de koppositie aan Lewis Hamilton en viel de Brit ver terug.

In de Grand Prix kwam de Safety Car Norris goed uit en kon hij goedkoop zijn een-stopper uitvoeren. Hierna eindigde hij, weliswaar ver achter racewinnaar Max Verstappen, op de tweede positie.

Stella won elf jaar geleden de Grand Prix van China als race-engineer van Fernando Alonso. Nu scoort hij een P2 als teambaas van McLaren: "In alle eerlijkheid, we dachten dat we hier de schade moesten beperken”, begint de Italiaan in gesprek met Sky Sports. "Uiteindelijk bleek het een competitief weekend voor ons te zijn. We hadden de sprintpole en we hadden ook daar de tweede plaats kunnen pakken als we niet dat moment in de tweede bocht hadden gehad. We moeten nog wat dingen finetunen, maar in de Formule 1 heb je vaak verrassingen door de gevoelige parameters."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS