Formule 1

McLaren verlengt samenwerking met Mercedes tot en met 2030

Uitgegeven door Bart • 24 november 2023 11:02

Het team van McLaren heeft de samenwerking met motorleverancier Mercedes verlengt tot en met het seizoen 2030. Het Britse team rijdt sinds 2021 weer met Mercedes-motoren, nadat het dat eerder tussen 1995 en 2014 al deed. Met de nieuwe reglementen voor 2026 op komst wilden beide partijen de deal in een vroeg stadium geregeld hebben.

McLaren Mercedes


"Mercedes-Benz is een briljante en betrouwbare partner voor het McLaren Formule 1-team", zegt McLaren-directeur Zak Brown in een reactie. "De verlenging onderstreept het vertrouwen van onze aandeelhouders en het team in de motoren en de richting waarin we gaan naar de nieuwe reglementen. We zijn samen succesvol geweest, zowel in de afgelopen drie seizoenen als in het verleden, en we kijken uit naar succes in de toekomst. We willen op constante basis strijden om de kop van het veld."

Mercedes-teambaas Toto Wolff noemt het van strategisch groot belang om met klantenteams te werken. "Dat geeft vele voordelen. Het stelt een competitieve benchmark, versnelt ons technische leerproces en versterkt de F1 business case van Mercedes-Benz. McLaren is sinds 2021 een geduchte tegenstander, met name in het tweede deel van dit seizoen. De sterke prestatie van McLaren laat zien dat we gelijke onderdelen aan onze klantenteams verschaffen. Zeker als we willen dat tien teams om het podium kunnen strijden."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS