Formule 1

McLaren verlengt F1-contact met Oscar Piastri: "Dat het team zoveel vertrouwen in mij heeft..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 september 2023 11:13

Oscar Piastri heeft zijn contract met McLaren verlengd tot het einde van 2026. Piastri kwam eind 2022 over van Alpine en tekende een meerjarig contract en deze is nu dus nog verder verlengd. Daarmee is het team tot zeker 2025 verzekerd van haar coureurs line-up. Teamgenoot Lando Norris heeft tot het einde van dat jaar een contract met het F1-team uit Woking.

#f1 McLaren Lando Norris en Oscar Piastr


"Ik vind het geweldig om mijn samenwerking met McLaren voor vele jaren te verlengen”, reageert Piastri. “Ik wil met dit team vooraan op de grid staan en ik ben enthousiast over de visie en de fundamenten die al worden gelegd om ons daar te krijgen. Door het welkom dat ik heb gekregen en de relaties die ik heb opgebouwd, voelt het nu al als thuis. De consistente toewijding van het team in mij heeft ervoor gezorgd dat ik me ongelooflijk gewaardeerd voel en de wens van het team om deel uit te maken van de toekomst op lange termijn maakte dit een makkelijke beslissing. Om zo gewild te zijn en dat het team zoveel vertrouwen in me heeft na slechts een half seizoen, betekent veel voor me.”

"Sinds de Abu Dhabi Young Driver Test vorig jaar voel ik me echt een deel van alles wat met papaja te maken heeft en mijn dank gaat uit naar iedereen in en rond het team en naar alle fans. Stabiliteit is een enorm voordeel in dit vroege deel van mijn carrière en om dat te hebben met zo'n prestigieus merk als McLaren geeft me de kans om door te gaan met het werk dat we zijn begonnen. We hebben samen genoten van een aantal goede momenten in mijn rookie-seizoen, maar ik ben enthousiast om de komende jaren met iedereen bij MTC samen te werken om een aantal mooie momenten te creëren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS