Formule 1

McLaren onder de indruk van Oscar Piastri na sterke start: “Erg bemoedigend”

Uitgegeven door Frank Korsel • 30 maart 2024 14:59

Andrea Stella is onder de indruk van zijn coureur Oscar Piastri, die bezig is aan zijn tweede seizoen in de Formule 1. De McLaren-teambaas ziet dat de Australische coureur zich ieder weekend blijft ontwikkelen én ziet dat hij maar weinig fouten maakt. Iets wat niet van iedere nieuwkomer in de Formule 1 gezegd kan worden.

McLaren Oscar Piastri

Piastri kende een uitermate succesvol debuutjaar in de Formule 1. Zo eindigde hij vorig jaar op de negende positie in het kampioenschap, scoorde hij twee podiumplekken in de Grands Prix en één sprintrace-overwinning in Qatar. Ook dit seizoen is hij goed onderweg. In de eerste drie races scoorde hij twee vierde plaatsen en eindigde hij eenmaal als achtste.

In gesprek met Motorsport.com is zijn Italiaanse teambaas buitengewoon complimenteus: "Het is enorm bemoedigend om te bedenken dat dit nog maar het begin van zijn tweede seizoen is. We hebben het niet over aanpassingen op het moment dat er een probleem ontstaat. Het gaat om aanpassingen die moeten voorkomen dat er problemen ontstaan."

"Als je een rookie bent, moet je eerst daadwerkelijk in de problemen komen om te realiseren dat je ook echt in de problemen zit. Maar hij is zich nu al bewust van het feit dat sommige omstandigheden tot problemen kunnen leiden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS