Formule 1

McLaren niet erg tevreden met ingewikkelde test: "Er zijn nog enkele problemen..."

Uitgegeven door Peter Vader • 23 februari 2024 09:30

De tweede F1-testdag in Bahrein verliep niet naar wens voor McLaren. Er werden enkele, kleine problemen aangetroffen bij de auto van Lando Norris, er werd niet bekend gemaakt wat het betrof. Bovendien kwam er een rode vlag waardoor de sessie vroegtijdig moest worden afgesloten. Norris kwam hierdoor maar weinig in actie, op een dag waarop hij graag kilometers wilde maken. Kortom, het was een ingewikkelde dag voor de ploeg van teambaas Andrea Stella.

McLaren F1 test Bahrein

Kleine problemen
De jonge Brit, die nog steeds wacht op zijn eerste GP-overwinning, legde uit wat er allemaal gebeurde: "We kwamen enkele kleine problemen tegen die ons vertraagden en we konden in de tweede sessie niet de ronde rijden zoals we wilden, vooral met een hoog brandstofverbruik.� Norris gaf toe dat er nog wat werk aan de winkel is aan de balans van de auto" Het team lijkt echter voldoende gegevens te hebben verzameld om te onderzoeken.

Nuttige sessie
Teamgenoot Oscar Piastri reed in de ochtend en was wel tevreden: "Vandaag een iets kortere ochtend dan verwacht vanwege de rode vlag, maar het was toch een zeer nuttige sessie. We hebben veel gewerkt, waarbij we ons concentreerden op het afstelwerk tijdens de ontwikkeling van de auto. Het tempo lijkt redelijk. We boeken goede vooruitgang met ons testprogramma."

Gegevens verzamelen
McLaren-performance engineer Jose Manuel Lopez omschreef de moeilijke dag als volgt: Met Oscar hebben we wat harkwerk gedaan om gegevens te verzamelen voor ons aerodynamicateam als onderdeel van een gecombineerd programma op beide ochtenden, evenals wat afstelwerk. Vervolgens hebben we de extra tijd in de middagsessie met Lando gebruikt om verdere aerodynamische gegevens te verzamelen en enkele kenmerken te bestuderen. We hebben ons ook gefocust op korte ronden op zachte banden, de afstelling van de auto, prestatieronden en raceronden, voordat we tegen een klein probleem met het brandstofsysteem aanliepen, dat we hebben opgelost en weer naar buiten zijn gegaan.

Lando Norris en Oscar Piastri F1 McLaren
Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS