Formule 1

McLaren beantwoordt prangende vraag over Lando Norris en Max Verstappen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 mei 2024 10:29

Had Lando Norris nog één ronde nodig om Max Verstappen te passeren voor de overwinning in Imola? McLaren-teambaas Andrea Stella suggereerde dat Verstappen de levensduur van zijn banden eerder perfect had ingeschat.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Het leek er een groot deel van de Grand Prix van Emilia Romagna op dat Verstappen net genoeg snelheid tot zijn beschikking had om Norris op afstand te houden, totdat de Brit de voorsprong van de Red Bull-coureur begon te verkleinen tijdens hun tweede stint, waarbij ze allebei op harde banden reden.

Met een gat van slechts 0,7 seconden op de streep suggereerde Norris dat hij nog één ronde nodig had om de leider in het kampioenschap aan te vallen. McLaren-teambaas Stella suggereerde echter dat Verstappen het gebruik van zijn banden goed had gemanaged om de overwinning veilig te stellen.

"Dat we 63 ronden hadden is veel", zei Stella in reactie op de theorie van Norris. "Max heeft er goed aan gedaan om zijn ‘bandenbudget’ over de 63 ronden te managen en er gewoon voor te zorgen dat het genoeg was om de eerste positie te behouden. Maar het voelt goed om aan het eind van de race op jacht te zijn naar de overwinning.”

“Maar als we naar de eerste stint kijken, trok Max een gat. Het was een interessante race omdat de banden binnen een smal window konden opereren en daarom zorgde de combinatie van coureur, auto-eigenschappen en de manier waarop we de banden gebruikten voor verschillende scenario's vanuit het oogpunt van competitiviteit."

"Lando deed zijn werk goed door gedurende een groot deel van de tweede stint zijn banden te sparen en ze vervolgens tegen het einde van het bandenbudget te gebruiken. Tegelijkertijd waren er momenten waarop (Charles) Leclerc de snelste auto op de baan was, dus vanuit dat oogpunt was het een zeer, zeer interessante race."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS