Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Maxime Oosten en ex-DTM-ster Bruno Spengler winnen op de Red Bull Ring

Uitgegeven door Johan van de Kerkhof • 26 september 2023 14:00

Bruno Spengler en Maxime van Oosten pakken overwinning in Spielberg
Spielberg - Nadat de oorspronkelijke racewinnaars en runners-up uit het klassement waren gehaald vanwege technische onregelmatigheden, ging de eerste plaats in de negende race van het ADAC GT Masters-seizoen naar nieuwkomer Maxime Oosten en voormalig DTM-kampioen Bruno Spengler in de BMW M4 GT3. Voor de twee BMW-coureurs en FK Performance Motorsport was het hun eerste succes in de traditionele GT-serie van de ADAC.

Schubert_maakt_BMW_feestje_kompleet

De tweede plaats ging naar het Schubert-duo van Eduardo Coseteng en Ben Green in een andere BMW M4 GT3 gevolgd door Jannes Fittje en Nico Menzel van Huber Motorsport in een Porsche 911 GT3 R. Benjamin Hites en Marco Mapelli beide GRT Grasser Racing Team zagen op zaterdag als eerste de zwart-wit geblokte vlag in de Lamborghini Huracán GT3 Evo2, voor de Mercedes-AMG GT3 van Salman Owega en Elias beide Landgraf Motorsport. Na de technische inspectie werden beide auto's echter gediskwalificeerd. De Lamborghini had niet de vereiste hoeveelheid brandstof in de auto, terwijl de Mercedes-AMG niet het vereiste minimumgewicht had.

De start van de negende ronde van het ADAC GT Masters-seizoen vond plaats onder een bewolkte hemel en temperaturen van 15 graden Celsius. De fans op het 4,318 kilometer lange circuit in Stiermarken zagen vanaf het begin spannende duels. Hites profiteerde van zijn eerste startpositie en liet zijn internationale collega's geen kans. De Lamborghini-junior gaf het stuur van zijn supersportwagen halverwege de race over aan Mapelli. Hoewel Seppänen hat gat met de leider in de loop van de sprintrace verkleinde, kwam Lamborghini-fabrieksrijder Mapelli als eerste over de finish.

Door de straffen van de rijdersparen voor hen, namen Oosten en Spengler voor het eerst de winnaarstrofee mee naar huis in de traditionele GT-serie van de ADAC.Het BMW-duo zette een opmerkelijke prestatie neer met in totaal zeven inhaalmanoeuvres. "Een ongelooflijke race, ik kan het nog niet geloven. Ik vond mijn ritme heel snel en plaatste de ene aanval na de andere. Tegelijkertijd concentreerde ik me erop om de banden niet te veel te belasten. Bruno moest zich echt verdedigen in de laatste bochten, wat me wat zenuwen kostte," vatte Oosten samen, die voor het eerst in Oostenrijk racete in de ADAC GT Masters en ook het Pirelli Junior-klassement won.

De tweede plaats voor Coseteng en Green bezorgde BMW een een-tweetje op het Alpencircuit. Fittje en Menzel maakten de top drie compleet als beste Porsche-rijder.

Jannes Fitje en Nico Menzel pakken derde plaats

Kalender ADAC GT Masters 2023:

09.06. – 11.06.2023

„Festival of Dreams“, Hockenheimring Baden-Württemberg

07.07. – 09.07.2023

Norisring (DTM)

14.07. – 16.07.2023

Nürburgring (ADAC Truck Grand Prix)

08.09. – 10.09.2023

Sachsenring (DTM)

22.09. – 24.09.2023

Red Bull Ring / A (DTM)

20.10. – 22.10.2023

Hockenheimring Baden-Württemberg (DTM)

Foto's ADAC GT Masters

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS