Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Max van der Snel racet samen met zijn vader Mark in een Ligier JS P320 in de Prototype Cup Germany: "Een droom die uitkomt"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 februari 2023 12:31

De 19-jarige Max van der Snel gaat samen met zijn vader Mark als eerste Nederlandse team deelnemen aan de Prototype Cup Germany. Het team, genaamd More Motorsport, gaat met de Ligier JS P320 meedoen aan de zes raceweekenden die op de planning staan en onderdeel zijn van de populaire DTM events en ADAC raceweekenden. Naast races op de Hockenheimring, Oschersleben, Nürburgring en Norisring, wordt er tevens in Nederland geracet op het Circuit van Zandvoort en op het TT Circuit Assen. De LMP3 Le Mans Prototype auto zal technisch worden ondersteund en onderhouden door de engineers en mechanics van Reiter Engineering, dat vorig seizoen al succesvol actief was in de Prototype Cup Germany en de Michelin Le Mans Cup.

Mark en Max van der Snel


Nieuwe uitdaging
Aankomend raceseizoen zal voor het eerst een Nederlandse team deelnemen aan de Prototype Cup Germany, waaraan topteams en coureurs uit de hele wereld deelnemen. Het Nederlandse raceteam, More Motorsport, wordt vertegenwoordigd door Max en Mark van der Snel. Hun deelname met de LMP3 aan deze Duitse nationale raceklasse markeert een belangrijke stap vooruit voor het team, dat eerder op nationaal niveau in Nederland heeft geracet. "Dit is een droom die uitkomt voor mijn vader en mij”, aldus Max van der Snel. “We hebben de afgelopen twee seizoenen al samen geraced, maar in een LMP3 deelnemen aan de Prototype Cup tijdens drukbezochte DTM en ADAC events is toch wel een enorme uitdaging. We zijn dan ook blij met de technische support van Reiter Engineering, die ons het komende seizoen zal bijstaan om gezamenlijk voor maximale resultaten te gaan.”

Ligier JS P320


Van der Snel duo
Max (19) racet sinds hij zeven jaar oud is. In 2021 maakte Max zijn debuut in de autosport, toen hij samen met zijn vader Mark deelnam aan de Westfield Cup met een Westfield cup racer. In zijn eerste seizoen werd hij Rookie of the Year. In 2022 deed hij mee om het kampioenschap en werd hij tweede in het eindklassement. Max studeert Motorsport Engineering aan de National Motorsport Academy van De Montfoort University Leicester en is daarnaast parttime race-instructeur bij RSZ (Rensportschool Zandvoort). Mark heeft naast twee seizoenen in de Westfield Cup in 2012 meegedaan aan de Dutch Radical Cup.

LMP3 Reiter Engineering


Kalender Prototype Cup
Het seizoen gaat van 28 t/m 30 april van start tijdens het ADAC Racing weekend in Hockenheim. Van 26 t/m 28 mei wordt er geracet tijdens het DTM weekend op de Motorsport Arena in Oschersleben. Nederlandse fans kunnen More Motorsport van 23 t/m 25 juni aanmoedigen als de Prototype Cup het Formule 1 circuit van Zandvoort aandoet. Vervolgens zullen de LMP3’s voor het eerst sinds 1989 weer racen op het stratencircuit van de Norisring van 7 t/m 9 juli. Daarna staan de laatste twee ADAC race weekends op de kalender: van 1 t/m 3 september op het TT Circuit van Assen en van 13 t/m 15 oktober op het Grand Prix circuit van de Nürburgring. De Prototype Cup Duitsland wordt georganiseerd door ADAC en Creventic.

Voor meer informatie zie: www.more-motorsport.com en www.prototypecup.com.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS