Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Max Verstappen ziet gapend gat achter zich en kent de verbeterpunten: "Dat was best een shock"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 juli 2020 19:31 • Print artikel

Tijdens het tweede raceweekend in Oostenrijk eindigde Max Verstappen ‘best of the rest’ achter de beide auto’s van Mercedes. De zwarte 'Silberpfeilen' waren simpelweg sterker en hadden meer vermogen. Wat misschien nog opvallender was, was het gat achter de Nederlander. Maar natuurlijk is Verstappen nog niet tevreden.

F1 2020 Max Verstappen


"Ik was zo hard aan het pushen als ik kon om ze proberen bij te blijven", reageert Verstappen tegenover The Race. "Maar het was duidelijk te zien dat dat niet goed genoeg is. Het gat achter mij was enorm, dat was best een shock."

De Red Bull-coureur zegt dan ook dat de auto gewoon te langzaam is om met Mercedes te vechten. "We zijn niet snel genoeg over één ronde, dus dan hebben we voor de rechte stukken meer vermogen nodig. Ook kunnen we meer grip gebruiken", ziet Verstappen verbeterpunten.

De Nederlander heeft niet helemaal een slecht gevoel aan de race overgehouden. Red Bull is er van overtuigd dat de schade die de Red Bull-coureur opliep in het tweede deel van de race een bijdrage leverde aan het minder presteren ten opzichte van Mercedes.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS