Formule 1

Max Verstappen noemt sleutelmoment van 2022: "Dat was een zeer belangrijk weekend"

Uitgegeven door Bart • 6 december 2022 08:02

Max Verstappen werd dit jaar met groot vertoon van macht wereldkampioen in de Formule 1, maar daar zag het na drie races zeker niet naar uit. De Red Bull-coureur viel in Bahrain en Australi� uit door technische problemen en zag het gat naar Charles Leclerc oplopen tot 46 punten. Al snel kon Verstappen het momentum in zijn voordeel omdraaien.

Max Verstappen


Sleutelmoment van dit seizoen was het weekend in Imola. Tijdens het vierde F1-weekend van 2022 pakte Verstappen pole position, won hij de sprintrace en de hoofdrace en zette hij de snelste ronde neer.

"We hadden een behoorlijk slechte start van het seizoen", zegt Verstappen op de website van de F1. "Na twee uitvalbeurten had ik niet het idee dat we voor de titel zouden kunnen vechten, maar we hebben het heel snel om kunnen draaien en de auto werd snel competitiever. We hebben enorm veel races gewonnen en ik heb er echt van genoten, maar dat had ik aan het begin van het jaar nooit kunnen denken."

"Het weekend in Imola was erg goed van onze kant", vervolgt Verstappen. "Daar hadden we echt een heel sterk weekend. Het gat naar Leclerc werd steeds kleiner en dat is altijd een goed teken. We konden het ons niet veroorloven om nog vaker uit te vallen. Uiteindelijk was het gat enorm groot en maakte een DNF niet zo veel meer uit, maar op dat moment konden we ons dat niet veroorloven. Imola was daarin een heel belangrijk resultaat."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS