Formule 1

Max Verstappen blij met eerste pole in Melbourne: "Ik was erg blij met mijn ronde"

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 april 2023 06:22

Waar het er eventjes op leek dat Max Verstappen tegenstand zou krijgen, kwam men in de laatste minuut van de kwalificatie bedrogen uit. De Nederlander reed een ronde waar je u tegen zegt. Hij reed een tijd die ruim twee tienden los stond van George Russell en bijna vier tienden van Hamilton. Ondanks dat Verstappen op pole eindigde was hij niet geheel tevreden.

Max Verstappen

"Ik denk dat de laatste run erg goed was. Het hele weekend is het al lastig om de banden in het juiste temperatuur te krijgen om goed te kunnen pushen. Het kwam allemaal bij elkaar in Q3. Ik was erg blij met mijn ronde en de pole position natuurlijk. Ik kijk uit naar zondag", vertelt Verstappen na het behalen van de eerste startpositie.

Verstappen klaagde tijdens de sessie over problemen met het terugschakelen, ondanks deze problemen reed hij zonder blikken of blozen naar pole. Heeft de Nederlander angst voor technische malheur in de race? "Nee, normaal gesproken niet. We willen altijd blijven finetunen en dat zullen we blijven doen", aldus de tweevoudig wereldkampioen.

"Voor zondag hebben we een goede raceauto denk ik. Het wordt interessant, want het is lastig om de banden goed te houden. Ik ben hier al eens op het podium geëindigd, maar ik wil graag op een andere trede staan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS