Formule 1

Max Verstappen: “Het is een gek jaar voor ons geweest, in Imola kwam de ommekeer!"

Uitgegeven door Peter Vader • 5 december 2022 18:02

Het begin van het F1-seizoen 2022 was voor Max Verstappen bepaald niet hoopgevend. De ommekeer kwam tijdens de Grand Prix van Imola, Max Verstappen noemde zijn succesvolle weekend aldaar een zeer belangrijk moment in zijn 2022-seizoen, het jaar waarin hij zijn F1-wereldtitel verdedigde. Maar het was een wankele start. De RB18 van Red Bull was weliswaar een snelle auto aan het begin van het seizoen 2022, misschien niet zo snel als de F1-75 van Ferrari in het begin, maar hij was ook op de een of andere manier erg broos. Dat betekende dat Max Verstappen twee DNF's had in de eerste drie races, die leidden naar de Emilia Romagna Grand Prix van 2022, waarbij zijn RB18 het begaf in Bahrein en Australië.

Max_Verstappen_gouden_helm F1 Red Bull

In Imola kwam de ommekeer
Verstappen pakte in Imola de pole, won de sprintrace en won vervolgens ook de race op zondag, waarbij hij bovendien de snelste rondetijd realiseerde op weg naar de zwart-wit geblokte vlag. Het seizoen ontwikkelde zich daarna voortreffelijk. Verstappen zei tegen de officiële website van de Formule 1 over zijn seizoen: "We hadden een behoorlijk slechte start van het jaar, dus op dat moment dacht ik dat we niet echt zouden kunnen vechten voor het kampioenschap. Maar in de Formule 1 keren de dingen keren echt heel snel om en de auto werd zelfs nog competitiever", merkte de tweevoudig F1-wereldkampioen op.

Max_Verstappen_actie_zijkant_2_Abu_Dhabi_2022 F1 Red Bull

Het is een gek jaar geweest
“Het is een gek jaar voor ons geweest in termen van overwinningen en het was echt heel leuk. Het is natuurlijk iets wat ik aan het begin van het jaar nooit had kunnen bedenken”, blikte hij terug in een bericht van GrandPrix247. Gevraagd naar het weekend waar hij volgens hem een keerpunt beleefde, zei de Nederlander: “Het Imola-weekend was erg goed; we hadden een heel sterk weekend. Daarna werd het gat naar Leclerc natuurlijk langzaam kleiner - dat is normaal gesproken altijd een goed teken. Op dat moment konden we ons geen uitvalbeurt meer veroorloven. Natuurlijk werd het gat dat we opbouwden steeds groter, dus toen hadden we ons wèl uitvalbeurten kunnen permitteren. Maar op dat moment in Imola, na al twee DNF's zo vroeg in het jaar, hebben we het gelukkig heel snel omgedraaid. Eerlijk gezegd kan ik me niet echt herinneren in welke race ik dacht dat het weer allemaal okay was, maar ik denk dat Imola voor ons, als team, een heel belangrijk weekend was om zo'n resultaat te behalen", concludeerde Verstappen.

Verstappen behaalde uiteindelijk zijn tweede F1-wereldtitel op rij, na het winnen van een recordaantal van 15 races in één seizoen.Max_Verstappen_en_Red_Bull_crew

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS