Autosport NL • TDC

Max Braams houdt succesvolle tussenstop in Toerwagen Diesel Cup

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 13 oktober 2011 16:30 • Print artikel

SPA-FRANCORCHAMPS - Max Braams heeft, met zijn actieve ouders in de autosport, al heel wat dagen op circuits doorgebracht. Daarnaast is de achttien jarige coureur zelf succesvol in allerlei klassen. Tijdens het raceweekeinde van de Toerwagen Diesel Cup op Spa-Francorchamps deelde hij voor de gelegenheid met Donald Molenaar een BMW 123d en racete hij onder meer tegen zijn moeder Liesette.

Max is tevens met zijn moeder en vader Luc actief in de DNRT Endurance Cup, die in hetzelfde weekeinde in België een wedstrijd hield. “Daarnaast reed ik per toeval ook mee in de BMW Aprisco Cup van de ACNN”, zegt Braams. “Het is leuk om het ene moment tegen elkaar te rijden en de volgende dag met elkaar. Tijdens de races van de Toerwagen Diesel Cup ben ik mijn moeder helaas niet tegengekomen.” Toegegeven, Liesette zag haar zoon alleen in de verte voor haar rijden. Max bekroonde zijn gastoptreden met een fraaie podiumplaats tijdens de tweede wedstrijd.

Internationale ambities
Het turbulente seizoen begon voor Braams al in de winter waarna hij in de Dutch Renault Clio Cup goed kon meekomen en zelfs even proefde aan het HTC Dutch GT4. “Wat dat betreft heb ik een record aantal races dit jaar”, vertelt de talentvolle coureur. “Ik begon het seizoen met het Winter Endurance Kampioenschap, dat ik samen met Sheila Verschuur won. Met de Clio ging het direct ook heel goed en we besloten om ook aan een aantal Europese races mee te doen. Dat gaat op zich ook niet verkeerd, maar het niveau is daar erg hoog. Als je in Nederland een gaatje ziet dan wil je je auto er wel tussen zetten, maar in de Europese Cup is de kans groot dat je door een tegenstander gelanceerd wordt. Je moet dus alle gaten goed dichthouden want je kunt al snel twintig plekken verliezen of je eindigt na een duw naast de baan.”

Een internationale racecarrière is waar Max op hoopt. “Dat moet toch wel de volgende stap gaan worden. Clio-kampioen word ik dit jaar niet, maar ik kan wel vooraan meedoen en dat is het belangrijkste denk ik. Het racen gaat erg goed en dat biedt perspectief voor volgend jaar.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS