Formule 1

Max Verstappen-scenario laat Carlos Sainz achter in de rij verdwijnen bij Mercedes

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 mei 2024 17:13

Toto Wolff zou 'zichzelf schoppen' als hij de kans zou missen om Max Verstappen te contracteren, aldus Telegraaf-journalist Erik van Haren. De mogelijke overstap van de Nederlander, heeft naar verluidt de doorslag gegeven in de beslissing van Mercedes om Carlos Sainz niet te contracteren. In ieder geval niet op dit moment.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Wolff heeft er geen geheim van gemaakt dat hij Verstappen voor Mercedes wil laten racen. De Oostenrijker maakte Red Bull furieus door de drievoudig wereldkampioen publiekelijk het hof te maken.

De CEO van Red Bull, Oliver Mintzlaff, vertelde Bild dat Wolff zich ‘op zijn eigen problemen moest richten’ en voegde eraan toe: "Die heeft hij al genoeg. En het heeft ook iets met een gebrek aan respect te maken als je over het personeel van andere teams blijft praten. Dat is niet gepast."

Maar terwijl Mintzlaff er '1000 procent' vertrouwen in heeft dat Verstappen Red Bull-coureur blijft, lijkt Wolff daar anders over te denken. Wolff denkt dat er naast het hebben van de snelste auto op de grid 'een paar factoren' zijn die Verstappen kunnen overhalen om naar Mercedes te verkassen.

Wolff verklaarde dat Verstappen 'beslissingen zal nemen waarvan hij denkt dat ze goed voor hem zijn' en voegde eraan toe: "Een paar factoren spelen een rol, maar hij is degene die daarna nog een aantal dominosteentjes zal laten vallen."

"Verstappen heeft geen reden om Red Bull nu te verlaten", schreef Van Haren. "Wolff weet dat ook. Maar hij zal zichzelf schoppen als Verstappen over een paar maanden beschikbaar blijkt te zijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS