Formule 1

Max Verstappen wil 24U van Le Mans rijden met Fernando Alonso: “Ik heb er al met hem over gesproken”

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 december 2023 18:00

Het is geen geheim dat Max Verstappen ooit nog de 24 uur van Le Mans wil rijden. Tijdens de Honda Thanks Day op Motegi vertelde de drievoudig Formule 1-wereldkampioen dat hij deze graag met Fernando Alonso wil rijden.

Max Verstappen Fernando Alonso Le Mans

"Ik heb er al over gesproken met Fernando", begint Verstappen op het circuit van Motegi over zijn mogelijke teamgenoten. Alonso reed al meerdere keren de 24 uur van Le Mans en won de wereldberoemde race zelfs. "Hij zei dat als hij het weer doet, dat hij het alleen met mij wil doen. Dus ik had zoiets van: 'Dat is wel cool'. Het probleem van Le Mans is dat er geen minimumgewicht is voor de coureurs. Ik ben een redelijk zware coureur, dus ik moet lichte teamgenoten zien te vinden om het te compenseren. Maar Fernando is best licht, dus dat zou goed zijn. Maar dan hebben we er nog één nodig, dus dan moeten we even rondkijken."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS