Formule 1

Max Verstappen voorspelt 'lastig, raar' F1-seizoen 2024 voor Lewis Hamilton

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 februari 2024 08:03

Max Verstappen denkt dat Lewis Hamilton in 2024 een 'lastig' en 'raar' laatste seizoen met Mercedes tegemoet gaat in aanloop naar zijn grote overstap naar Ferrari.

Max Verstappen F1 Red Bull Racing


Hamilton schokte de F1-wereld eerder deze maand door aan te kondigen dat hij in 2025 bij Ferrari aan de slag gaat met een meerjarig contract, ondanks het feit dat hij afgelopen augustus nog een nieuwe deal sloot met Mercedes.

Zijn vertrek maakt een einde aan de meest succesvolle samenwerking tussen het team en de coureur in de geschiedenis van de F1. Hamilton won zes van zijn zeven wereldkampioenschappen met Mercedes sinds hij begin 2013 overkwam van McLaren.

Nu zijn overstap naar Ferrari bijna een jaar van tevoren is bevestigd, staat Hamilton voor een potentieel lastig laatste seizoen bij Mercedes in de wetenschap dat het team en de coureur eind 2024 uit elkaar gaan.

Max Verstappen denkt dat zijn relatie met het team - en Mercedes-baas Toto Wolff - zal veranderen nu zijn vertrek nadert. Volgens de Times zei hij: "Het moet uitgelekt zijn, want om zoiets groots zo vroeg in het seizoen aan te kondigen… Voor de rest van het jaar is het een beetje lastig. Ook al heb je samen veel succes gehad, je kunt niet meer overal bij betrokken worden. Hij heeft een geweldige band met iedereen, vooral met Toto, maar op een gegeven moment zal Toto tegen hem zeggen: 'Kijk, ik weet dat we al dit succes hebben gehad, maar je kunt geen deel meer uitmaken van bepaalde vergaderingen'."

"Dat is normaal in de F1. Het is waarschijnlijk een beetje raar. Maar je bent professioneel genoeg om daarmee om te gaan. Het is niet zo dat ze ineens vijanden zijn. Hij heeft zoveel mooie dingen met ze bereikt. Ze staan nog steeds achter hem. Het is gewoon dat je op een gegeven moment weet dat je bepaalde dingen niet kunt delen. Maar als hij eenmaal in de auto zit, gaan ze natuurlijk helemaal voor hem."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS