Formule 1

Max Verstappen verwacht minder dominant te zijn in 2024: "Andere teams hebben veel van ons geleerd"

Uitgegeven door Bart • 9 december 2023 08:01

Max Verstappen brak dit seizoen het ene na het andere record en werd met groot vertoon van macht voor de derde keer wereldkampioen in de Formule 1. De Red Bull-coureur won maar liefst 19 van de 22 races. Voor komend seizoen verwacht hij meer tegenstand uit de hoek van McLaren, Mercedes en Ferrari.



"Eenzelfde seizoen draaien zal bijna onmogelijk zijn", zegt Verstappen in een interview met de NOS. "We gaan onze auto natuurlijk nog verder proberen te ontwikkelen, maar de andere teams hebben veel van ons geleerd. Ik hoop niet dat er meer concurrentie zal zijn, maar verwacht dat wel."

Verstappen krijgt de vraag voorgelegd van welk team hij de meeste tegenstand verwacht. "Dat is heel moeilijk om in te schatten. Elk weekend was het weer een ander team dat zich even goed liet zien. McLaren leek het bijvoorbeeld even helemaal op de rit te hebben, maar had daarna weer een dipje. Ze lijken daar wel te weten welke kant ze op moeten gaan en er werken goede mensen. Maar ook bij Mercedes zullen ze weer willen winnen en Ferrari weet ook wat ze te doen staat. Het gaat automatisch dichter bij elkaar liggen. Je zag het ook al in de kwalificatie dit afgelopen seizoen: het was niet altijd even makkelijk."

Max Verstappen

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS