Formule 1

Max Verstappen terug op P1-positie en Red Bull is wereldkampioen! "Trots op het hele team"

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 september 2023 07:04

SUZUKA - Max Verstappen heeft zijn dertiende Grand Prix van het seizoen gewonnen tijdens de Grote Prijs van Japan op het circuit van Suzuka. De Nederlander vertrok vanaf pole position en kwam geen moment in de problemen. De 25-jarige Red Bull-coureur hield McLaren-duo Lando Norris en Oscar Piastri achter zich. Red Bull kon na het vallen van de vlag hun zesde constructeurstitel vieren.

Max Verstappen Grand Prix Japan

"Het is een ongelooflijk weekend", begint Verstappen bij wereldkampioen Damon Hill. "Het is geweldig om hier te winnen. De auto werkte echt goed op elke compound", zegt Verstappen die terug is op de P1-positie. "Het belangrijkste was om de constructeurstitel te winnen. Ik ben erg trots op iedereen die hier op het circuit en in de fabriek heeft gewerkt. We hebben een ongelooflijk seizoen", sluit de Limburger met een tevreden lach af.

Bij de start was Verstappen niet geweldig weg. Oscar Piastri was beter weg, maar de Nederlander wist de McLaren-coureur af te stoppen om zodoende de koppositie te behouden. Verstappen legt uit wat er precies gebeurde bij de start: “Ik had te veel wielspin bij de start, maar daarna was het een heel eenvoudige race”, sluit de Red Bull-coureur af.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS