Formule 1

Max Verstappen spreekt van probleem met grid slots in GP Imola: "Lastige hoek!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 mei 2024 18:27

Max Verstappen, winnaar van de GP van Imola, vond dat de 'onhandige hoek' van de P1 en P3 startopstelling hem geen goed deed bij de start van de race. Verstappen handhaafde zijn record van 100 procent polepositions op Imola. Met de McLarens die tot op een tiende van zijn poleposition kwamen, was de kiem gelegd voor een mogelijk spannende strijd om de overwinning.

#f1Max Verstappen Red Bull Racing F1


Net als in Miami, waar Norris F1-winnaar werd, ging de McLaren-coureur opnieuw de strijd aan met Verstappen, maar deze keer hield de leider van het Formule 1-kampioenschap wel vol en pakte de overwinning met slechts zeven tienden voorsprong op Norris.

En terwijl het tweetal richting de afkoelruimte ging, samen met nummer drie Charles Leclerc, die vanaf die startpositie was vertrokken, uitte Max Verstappen zijn ongenoegen over de P1- en P3-gridposities, die volgens hem 'in een lastige hoek' staan voor de start van de race. "Ik weet niet zeker of de linkerkant het beste is voor P1 en P3", zei de aanvoerder van het Oracle Red Bull Racing. "Bij de start is het altijd zo'n lastige hoek."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS