Formule 1

Max Verstappen over Monaco: "Dit is waarschijnlijk niet een van onze betere circuits"

Uitgegeven door Bart • 23 mei 2024 17:01

Max Verstappen is dit jaar heer en meester in de kwalificaties en dat is in Monaco vaak de sleutel tot succes gebleken. De regerend wereldkampioen F1 gaat er in zijn woonplaats natuurlijk weer alles aan doen om weer te winnen, maar weet ook dat dat niet zo makkelijk zal worden. De concurrentie wordt sterker en de Red Bull gaat niet zo lekker over hobbels en kerbstones.

Max Verstappen


"Het was een spannende race in Imola en geweldig om er te winnen", zo kijkt Max op Verstappen.com terug op afgelopen weekend. "Nu kijken we uit naar de tweede race van de double header. Omdat het een krap stratencircuit is, is het belangrijk dat we goed van start gaan en een sterke kwalificatie hebben, omdat het altijd erg moeilijk is om in te halen."

In Monaco is het zeer lastig inhalen. "De race is vaak afhankelijk van strategie en vergt veel concentratie en focus. We hebben bekeken wat er nodig is om voort te bouwen en om hier de maximale prestaties uit de auto te halen, dus we kijken uit naar het weekend. Monaco is altijd een ongelooflijk druk en hectisch weekend, dus het was fijn om na Imola thuis te zijn, te ontspannen en weer op te laden voor Monaco. Het is altijd fijn om ook ‘s avonds naar huis te kunnen gaan, lekker dichtbij."

In gesprek met het AD gaat Verstappen dieper op zijn kansen in. "Dit is waarschijnlijk niet een van onze betere circuits. Onze auto heeft het moeilijk als het veel over hobbels of kerbstones moet rijden en die zijn hier veel. We hebben geprobeerd dat een beetje te verbeteren, maar alsnog wordt het hier niet makkelijk. Dat is het eigenlijk nooit in Monaco. Het is een verraderlijk circuit, het is moeilijk om ervoor te zorgen dat alles goed werkt en er gebeurt altijd veel om je heen. Veel dingen kunnen goed gaan, maar net zo veel kan fout gaan."

Pole position kan al een grote stap zijn op het stratencircuit van de mondaine badplaats. "De manier waarop de kwalificaties tot nu toe gaan, is mooi en dat heb ik niet eerder zo gehad, maar ik wil daar niet te veel conclusies aan verbinden. De laatste jaren is Ferrari altijd sterk geweest in Monaco en de laatste twee races kwam McLaren heel goed voor de dag. En in Monaco kunnen er altijd verrassingen komen. Als iemand zich goed voelt en zelfvertrouwen heeft, kan hij het verschil maken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS