Formule 1

Max Verstappen oppermachtig en onbedreigd naar overwinning in Bahrein: "Speciale dag"

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 maart 2024 16:45

SAKHIR – Max Verstappen schrijft de eerste Formule 1 Grand Prix van het seizoen op zijn naam. De Nederlandse Red Bull-coureur reed in Bahrein onbedreigd naar de overwinning. Verstappen startte de race vanaf de eerste positie en reed onbedreigd naar de eindzege. Verstappen hield teamgenoot Sergio Perez en Carlos Sainz achter zich. Na de race was de drievoudig wereldkampioen zichtbaar opgelucht.

Max Verstappen Bahrein

“Ongelooflijk”, reageert Verstappen na de race als David Coulthard hem er op wijst dat dit alweer zijn 55e Grand Prix-overwinning betreft. “De auto deed het goed en hij voelde in alle faceten goed aan. We hadden ontzetten veel snelheid en het was leuk om op deze manier in deze auto te rijden. We zijn uit de problemen gebleven en het is een geweldige start van het jaar, kan niet beter”, aldus een blije Verstappen.

“Het was goed, het is speciaal om zo’n speciale dag te hebben waar alles perfect gaat. De start was goed, de eerste bocht is krap, dus je wilt daar de binnenkant verdedigen en dat lukte goed.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS