Formule 1

Max Verstappen na P4 op laatste testdag: "Geen focus op pure rondetijd"

Uitgegeven door Bart • 23 februari 2024 17:04

Max Verstappen was na afloop van de derde en laatste testdag in Bahrein goede te spreken over het rijgedrag van zijn Red Bull RB20. De drievoudig wereldkampioen noteerde de vierde tijd, maar dat had alles te maken met het gegeven dat hij geen korte run heeft gedaan. De long runs zien er prima uit.

Max Verstappen


"We hadden vandaag het plan om ons niet te focussen op de pure rondetijd", zegt Max op Verstappen.com. "Het was belangrijker om de long runs te doen en de auto beter proberen te begrijpen en daarom focusten we ons op dat programma. En om eerlijk te zijn denk ik dat het er allemaal positief uitzag. Ik ben best wel tevreden met hoe de auto zich gedroeg."

In totaal voltooide Verstappen op vrijdag 64 ronden. "Als we het raceweekend ingaan kunnen we ons richten op het finetunen van de balans aan de omstandigheden die we dan aantreffen. Ik ben blij met de rondetijden gedurende de hele test en nu zullen we de data moeten analyseren en met een plan moeten komen voor het komende raceweekend."

"Ik kijk uit naar de race volgende week. Gedurende zo’n raceweekend zijn er altijd een paar kleine verrassingen en als je helemaal op de limiet gaat rijden kom je nog wat dingen te weten over de auto, maar we konden vooraf niet hopen op een betere test."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS