Formule 1

Max Verstappen moet het alleen doen! Max's oordeel over Sergio Pérez na puinhoop in GP Canada: "One-offs teleurstellingen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 juni 2024 17:31

Max Verstappens teamgenoot Sergio Pérez heeft de afgelopen twee races geen enkel punt gescoord en de Nederlander hoopt dat de Mexicaan 'er weer bovenop komt', want hij heeft zijn teamgenoot nodig om hem te helpen in het kampioenschap.

Sergio Pérez Red Bull Racing F1


Ondanks dat Pérez geen punten scoorde in twee races op rij, slaagde Red Bull er toch in om hun voorsprong in het constructeurskampioenschap in Canada uit te breiden. Dit dankzij de zesde overwinning van het seizoen voor Verstappen en een dubbele DNF voor Ferrari.

Verstappen hoopt dat de problemen van zijn teamgenoot eenmalig zijn. “De schade was zaterdag al aangericht voor Checo”, zei hij. "Achteraan starten is erg moeilijk in deze omstandigheden. En toen zag ik hem opgeven met schade. Ik wist dat ik goed moest scoren om de andere teams niet veel te laten inhalen."

"Maar uiteindelijk, zolang je blijft winnen, dus 25 punten scoort, zelfs als de anderen P2, P3 finishen, verlies je niet echt veel. En dan kun je je soms van die one-offs teleurstellingen veroorloven. Maar we willen altijd dat de twee auto's daarboven staan en ik twijfel er ook niet aan dat dat snel weer zal veranderen. We moeten gewoon aan onze auto werken, zodat hij ook wat makkelijker te besturen is. Om ons wat comfortabeler te voelen. Dan weet ik zeker dat we er met beide auto's weer staan zoals in het begin van het seizoen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS