Formule 1

Max Verstappen met gerust gevoel naar de eerste race: "Ben blij hoe de auto zich gedraagt"

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 februari 2024 07:04

Max Verstappen reed deze week anderhalve dag in de nieuwe Red Bull RB20. De Nederlander ging niet voor een zogenoemde glory-run, maar legde de focus racesimulaties. Verstappen is tevreden na de driedaagse test.

Max Verstappen F1

Verstappen reed tijdens de middagsessie al vroeg een hele snelle ronde, maar besloot zich hierna te focussen op de long runs. Na afgeloop van de test vertelt Verstappen voor de camera van F1 TV dat hij blij is met de vooruitgang en legt hij uit dat de focus lag op de racesimulaties: "We hadden het plan gemaakt om ons niet op de rondetijden te gaan richten. Ik vond het belangrijker om ons op de longruns te focussen, en om de auto beter te proberen te begrijpen. We hebben ons dus op dat programma gefocust. Om eerlijk te zien ziet het er allemaal heel positief uit. Ik ben blij met hoe de auto zich gedraagt."

Op de vraag wie Verstappen ziet als grootste uitdager, reageert de Limburger gevat: "Daar denk ik niet over na. Ik richt mij alleen op wat wij hier aan het doen zijn. Er is natuurlijk altijd heel erg veel werk te doen, want je wil het altijd beter doen. Maar het was wel gewoon een heel positieve test. We hebben veel geleerd van alle zaken die we aan de auto hebben veranderd, en we weten wat we volgende week willen doen. Daar focussen wij ons nu op."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS