Formule 1

Max Verstappen maakt gehakt van Sergio Perez: "Mentaal zit Perez aan de grond"

Uitgegeven door Bart • 25 september 2023 17:05

Sergio Perez begon het seizoen nog sterk met twee overwinningen, maar in het vervolg liet Red Bull-teamgenoot Max Verstappen zien wie de beste van het tweetal is. Voormalig F1-coureur Timo Glock ziet de Mexicaan steeds minder presteren en denkt dat de mentale klap erg groot is geweest. Daarnaast prijst Glock in zijn column voor het Duitse Sky de prestaties van Verstappen en Red Bull.

Red Bull Kampioen


Perez maakte er in Japan een potje van, maar moest toch meevieren voor de behaalde constructeurstitel. Glock: "Dat Red Bull nu al kampioen is, onderstreept de dominantie van Red Bull en Max Verstappen. Het feit dat Max alleen zelfs het constructeurskampioenschap zou leiden zegt genoeg. We hebben in het verleden veel dominante teams gezien, maar Red Bull doet er dit jaar nog een schepje bovenop. Dat is indrukwekkend. Ze maken nauwelijks fouten, hebben de strategie altijd goed en hebben bijna geen technische problemen gehad."

Glock zoomt in op de problemen van Perez. "Hij had een zeer goede start, maar is daarna diep gezonken. Tegenover Verstappen maakt hij geen schijn van kans. Daarom zit hij mentaal aan de grond. Sommige fouten zijn echt onbegrijpelijk als je weet hoeveel ervaring hij heeft. Het is een hele lastige situatie."

"Red Bull heeft al aangegeven met Perez verder te willen in 2024, maar coureurs als Ricciardo, Lawson en Tsunoda staan klaar. Een contractverlenging na 2024 zie ik niet zo snel gebeuren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS