Formule 1

Max Verstappen laat grootste hint tot nu toe vallen over toekomst Red Bull te midden van geruchten over Mercedes

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 april 2024 17:03

Max Verstappen heeft zijn grootste hint tot nu toe laten vallen dat hij in 2025 bij Red Bull zal blijven, ondanks geruchten over een overstap naar Mercedes. Hij beweert dat het team niet langer 'bang' is dat hij zal vertrekken.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Verstappen heeft zichzelf gevestigd als de dominante kracht van het huidige F1-tijdperk, door de laatste drie wereldkampioenschappen in de hoogste klasse van de autosport te winnen en zijn plaats naast de grootste coureurs in de geschiedenis van de sport te verankeren.

Hoewel zijn huidige contract pas eind 2028 afloopt, wordt Verstappen de laatste weken in verband gebracht met een vertrek bij Red Bull vanwege de saga rond teambaas Christian Horner.

Verstappens vader Jos riep Horner op om zijn verantwoordelijkheid te nemen na de seizoensopening van de Grand Prix van Bahrein. Hij vond dat de lang zittende teambaas ervan 'het slachtoffer te spelen terwijl hij degene is die de problemen veroorzaakt' nadat een onderzoek naar het gedrag van Horner was afgewezen.

Te midden van de zorgen dat Verstappen Red Bull zou kunnen verlaten om in 2025 bij Mercedes Lewis Hamilton op te volgen, stelde Horner een week later in Saoedi-Arabië dat 'niemand groter is dan het team'.

In een gesprek met het AD heeft Verstappen aangegeven dat hij bij Red Bull wil blijven. Hij beweert dat de onzekerheid over zijn toekomst over zijn hoogtepunt heen is en dat hij bereid is om ongeruste leden van het Red Bull-team persoonlijk gerust te stellen dat hij nergens heen gaat. Op de vraag of iemand bij Red Bull bang is voor zijn mogelijke vertrek, antwoordde hij: "Op dit moment is niemand daar bang voor, denk ik.”

"Maar twee weken terug? Mwah, dat zou kunnen. Maar sommige mensen lezen ook veel, ik niet. En ik denk dat dat over het algemeen wel helpt. Dat probeer ik wel tegen mensen te zeggen ja, dat ze beter even niet alles kunnen lezen, bepaalde dingen. En als er vragen zijn, kan iedereen in het team me altijd bellen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS