Formule 1

Max Verstappen jaagt op allereerste zege in Singapore + TIJDSCHEMA Formule 1 op Viaplay

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 september 2023 08:01

Amsterdam - Het Formule 1-seizoen 2023 begint dit weekend aan de eindsprint richting de seizoensfinale in Abu Dhabi. De coureurs maken zich op voor acht Grand Prix-weekenden in elf weken tijd, te beginnen met de Grand Prix van Singapore.

Max Verstappen


Na de Grand Prix van Italië is het Formule 1-circus oostwaarts getrokken voor een Aziatische double-header. Voordat volgende week de Grand Prix van Japan op het programma staat, wordt er dit weekend eerst geracet door de straten van Singapore. De stadstaat organiseerde in 2008 de allereerste avondrace ooit in de Formule 1. Dit weekend racet de koningsklasse alweer voor de 14e keer op het Marina Bay Street Circuit.

Loodzware beproeving
Hoewel de gemiddelde snelheid er relatief laag ligt, is het bijna vijf kilometer lange stratencircuit voor de coureurs een loodzware beproeving. Vanwege het tropische kilmaat is de Grand Prix van Singapore fysiek één van de zwaarste races van het seizoen. Bovendien wordt ieder stuurfoutje er genadeloos afgestraft. Niet voor niets heeft de Safety Car in het verleden nog in elke Grand Prix van Singapore zijn opwachting moeten maken op de baan.

Verstappen jaagt op allereerste zege in Singapore
Ondanks het feit dat hij de laatste tien races al op zijn naam heeft geschreven, zal Max Verstappen er alles aan willen doen om ook komende zondag weer als eerste de eindstreep te passeren. Het Marina Bay Street Circuit is namelijk één van de weinige circuits op de kalender waar de Red Bull-coureur nog nooit een Grand Prix op zijn naam heeft geschreven. Voor het team van Red Bull Racing kan het eveneens een bijzonder weekend worden: de Oostenrijkse renstal krijgt dit weekend al een eerste kans om de wereldtitel bij de constructeurs veilig te stellen.

De voorbeschouwing op de Grand Prix van Singapore gaat zondag om 14.00 uur van start. Op zaterdag blikt Viaplay vanaf 14.30 uur vooruit op de kwalificatie.

Tijdschema Viaplay GP Singapore

ZATERDAG - 16 SEPTEMBER
Vrije training #3 - 11:30u
Voorbeschouwing & Kwalificatie - 14:30u

ZONDAG - 17 SEPTEMBER
Voorbeschouwing & Race - 13:00u

MAANDAG - 18 SEPTEMBER
In de Slipstream - 18:00u

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS