Formule 1

Max Verstappen is een echte vechtmachine: "Hij heeft de hoge verwachtingen waargemaakt"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 maart 2024 08:01

Jacques Villeneuve, de voormalige Formule 1-wereldkampioen, staat bekend om zijn kritische houding ten opzichte van jonge coureurs die snel opklimmen naar de Formule 1. In het verleden uitte hij zijn irritatie over de lof die Max Verstappen ten deel viel voordat hij zich echt bewezen had. Nu heeft Villeneuve zijn mening bijgesteld en is vol lof over de Nederlandse Red Bull-coureur, die hij een 'vechtmachine' noemt.

Max Verstappen Helmut Marko F1


In een interview met La Gazzetta dello Sport reflecteert Villeneuve op zijn eerdere scepticisme: "Het irriteerde me wat anderen over hem zeiden. Ik kan er niet goed tegen als coureurs bepaalde raceklassen overslaan en dat mensen dan roepen dat een soort uitverkorene is opgestaan die wel even net zoveel gaat winnen in de Formule 1 als bijvoorbeeld een Michael Schumacher of Lewis Hamilton. Dat terwijl ze op dat punt in hun loopbaan nog niks hebben laten zien, of toch in ieder geval weinig."

Villeneuve gebruikt Charles Leclerc als voorbeeld van de enorme stap die de Formule 1 is en hoe sommige coureurs die succesvol zijn in de juniorklassen toch niet aan de verwachtingen kunnen voldoen op het hoogste niveau. Hij merkt op dat veel van deze coureurs niet in staat blijken de verwachtingen waar te maken.

Desondanks geeft Villeneuve toe dat Verstappen niet tot die categorie behoort. "Het is overduidelijk dat de mensen die al vroeg lovend spraken over Verstappen uiteindelijk geen ongelijk hebben gekregen. Hij is uitgegroeid tot een heuse vechtmachine."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS