Formule 1

Max Verstappen heeft 'kijk hier eens’-boodschap aan Lambiase: “We lagen heel ver voor, dus dan we kunnen wel een beetje lol hebben”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 april 2024 10:29

Max Verstappen had zondag lol met Gianpiero Lambiase in de laatste ronden van de Grand Prix van China. Hij vertelde hem dat hij 'naar het scherm moest kijken' en zijn RB20 prompt in een powerslide zette.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Verstappen voegde de race toe aan zijn immer groeiende lijst van racezeges toen hij de finishvlag op het Shanghai International Circuit passeerde met dertien seconden voorsprong op Lando Norris, met zijn teamgenoot Sergio Pérez op P3.

Terwijl er achter hem veel gebeurde, reed Verstappen het grootste deel van de race aan de leiding. Hij gaf de leiding alleen af bij zijn eerste pitstop, maar herwon die snel toen hij Charles Leclerc en daarna Norris inhaalde.

De Nederlander overleefde twee safety car-herstarts halverwege de race en trok al snel een gat tussen zichzelf en de rest, terwijl hij naar zijn vierde Grand Prix-overwinning van het seizoen snelde. En hij had er plezier in, hoewel GP het daar misschien niet mee eens is.

In een interview met Viaplay na de race merkte de zender op dat Verstappen een 'powerslide' leek te maken aan het einde van de race en vroeg hem ernaar. "Ja!”, gaf Verstappen toe. "Ik zei tegen GP: 'GP, kijk naar de onboard!' Een Formule 1-auto is natuurlijk niet gemaakt om te driften. Als het nu een rallyauto was, dan zou je hem helemaal los kunnen gooien, maar dat is wat moeilijker in een Formule 1-auto. We lagen heel ver voor, dus dan we kunnen wel een beetje lol hebben."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS