Formule 1

Max Verstappen heeft bijzondere herinneringen aan Suzuka: "Geweldig circuit om te racen"

Uitgegeven door Bart • 3 april 2024 10:55

De serie van negen overwinningen van Max Verstappen werd in Melbourne beëindigd door een pijnlijke uitvalbeurt. De drievoudig wereldkampioen van Red Bull heeft de knop omgezet en richt zich volledig op de Grand Prix van Japan van aanstaand weekend. Suzuka is voor Verstappen natuurlijk een bijzondere locatie.

Max Verstappen


"Suzuka is altijd een geweldig circuit om op te racen", zegt Max op Verstappen.com. "Als team hebben we hier door de jaren heen veel bijzondere herinneringen gehad, waaronder het winnen van het constructeurskampioenschap van vorig jaar en het winnen van mijn tweede rijderskampioenschap in 2022."

"Het was fijn om er even tussenuit te zijn met familie en vrienden en altijd leuk om ook wat tijd in Tokio door te brengen. De laatste race, die in Melbourne, was pech en deze dingen gebeuren. Maar we hebben negen raceoverwinningen op rij behaald, wat een indrukwekkende
prestatie is, dus we willen dit weekend nog sterker terugkomen."

Verstappen vindt Suzuka een geweldig circuit op de F1-kalender. "Het team heeft alle vertrouwen in komend weekend op Suzuka, het is een iconisch circuit en het is altijd leuk om er te rijden. Het circuit heeft veel snelle bochten en een hoge bandenslijtage en we moeten ervoor zorgen dat we onze prestaties optimaliseren, vooral met de voorspelde regen voor dit weekend. Ik kijk ernaar uit om weer in de auto te stappen en ben klaar voor de strijd om de winst."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS