Formule 1

Max Verstappen getergd na rampzalige vrijdag in Monaco: “Dit gaan we niet oplossen, ik verwacht geen wonderen”

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 mei 2024 17:41

Matig, zo kunnen we de vrijdag van Max Verstappen in Monaco noemen. In de eerste vrije training in het Prinsdom kwam de Nederlander met de elfde tijd op de proppen. Later op de dag in de tweede training moest hij genoegen nemen met de vierde positie. Verstappen klaagt steen en been over de afstelling en de stabiliteit van de Red Bull RB20.

Max Verstappen Monaco

"Ik denk dat ik niet eens kan beschrijven wat er aan de hand is. Het is gewoon heel moeilijk. Het is niet iets wat ik had verwacht, maar ja, het is zeker aan de bovenkant van de slechtst mogelijke uitkomst van het weekend tot nu toe. Het is echt heel lastig. Er zijn veel hobbels, bochten en ook camber-veranderingen in het circuit. De eerste is eigenlijk onmogelijk te nemen. Elke keer als we eroverheen gaan, verliezen we veel rondetijden omdat de auto minder goed stuurt. Dat belemmert ons op dit moment om sneller te gaan. Er is denk ik ook niet echt een duidelijke richting of oplossing voor het weekend om te proberen zoiets op te lossen", begint Verstappen na de sessie in gesprek met Sky Sports.

Waar Verstappen op de vrijdag in Imola ook aan het zwemmen was, kon het team hier op zaterdag nog verandering in brengen. Verstappen verwacht niet dat zo’n ommezwaai in Monaco mogelijk is: "Imola was compleet anders. Er waren toen ook andere problemen die je kunt oplossen met afstelling. Dit soort dingen kun je niet oplossen met de afstelling, want zo is de auto gemaakt en ontworpen. Dit soort dingen kun je niet van de ene op de andere dag veranderen, dus daar zitten we mee opgescheept. We proberen het een beetje beter te maken, maar ik verwacht geen wonderen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS