Formule 1

Max Verstappen geeft toe dat er 'maar één Adrian Newey' is te midden van nieuwe Ferrari-geruchten

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 februari 2024 05:07

Temidden van geruchten dat Ferrari nog een gooi zou kunnen doen naar Adrian Newey na het contracteren van Lewis Hamilton, geeft Max Verstappen toe dat de ontwerpgoeroe van Red Bull onvervangbaar is. Het is al lang bekend dat Ferrari Newey naar Maranello wil halen, omdat hij de meest succesvolle ontwerper ooit is in de sport is met 25 titels op zijn naam.

Adrian Newey


Tot op heden heeft de Brit hun avances echter afgewezen, hoewel hij vorig jaar onthulde dat hij daar 'emotioneel' enige spijt van had. Dat hij vervolgens zei dat hij met Lewis Hamilton wilde werken en dat dat 'fantastisch' zou zijn geweest, heeft ervoor gezorgd dat Neweys naam opnieuw in verband wordt gebracht met Ferrari.

Er wordt algemeen gespeculeerd dat de overstap van Hamilton naar Ferrari volgend seizoen de laatste sleutel zou kunnen zijn om de designlegende te contracteren. Voormalig Ferrari-coureur Ivan Capelli zei dat dit 'vooral aantrekkelijk' zou kunnen zijn voor Newey.

Dat zou een enorm verlies zijn voor Red Bull, want de auto's van Adrian Newey zijn al drie jaar rijderskampioen. Ze wonnen ook de laatste twee constructeurstitels. "Niemand is zoals Adrian", gaf Verstappen toe aan Motorsport Magazine toen hem werd gevraagd of de 65-jarige onvervangbaar was in de Formule 1.

"Dat is het mooie: iedereen is anders en iedereen bereikt succes op een andere manier. Daarom kun je Adrian niet vervangen, want er is maar één Adrian. Maar het is geweldig om nieuw talent te zien binnenkomen waar hij al heel lang mee samenwerkt. Het is prachtig om te zien hoe dit talent zijn eigen weg gaat en hoe we bereiken wat we doen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS