Formule 1

Max Verstappen en Lewis Hamilton gedegradeerd door ‘F1-ster die de sterkste van iedereen' is

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 december 2023 08:05

Ex-F1-coureur Robert Kubica zou Fernando Alonso verkiezen boven Max Verstappen, Lewis Hamilton en de rest, omdat hij hem de 'sterkste' racer op de grid vindt.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Alonso blijft bewijzen dat leeftijd slechts een getal is na het afsluiten van een zeer indrukwekkend eerste seizoen bij het ambitieuze Aston Martin-team. De 42-jarige coureur scoorde acht podiumplaatsen in 2023 en verzekerde zich van de vierde plaats in het coureurskampioenschap, waarmee hij teamgenoot Lance Stroll ruimschoots achter zich liet.

In een interview met de Gurulandia-podcast kreeg Kubica, winnaar van de Grand Prix van Canada van 2008, de keuze tussen Alonso en zevenvoudig wereldkampioen Hamilton, als antwoord op de vraag wie van deze F1-legendes hij in zijn team zou willen. Het was geen beslissing waar hij lang over na moest denken. "Alonso", bevestigde Kubica.

Voor Kubica was de keuze eenvoudig, want volgens hem is Alonso de 'sterkste' coureur die de Formule 1 te bieden heeft. Dat geldt ook voor drievoudig wereldkampioen Verstappen, die zojuist de nieuwe standaard voor dominantie heeft gezet in een seizoen waarin hij 19 grand prix-overwinningen op zijn naam schreef.

Op de vraag of zijn oordeel over Alonso ook opgaat voor Verstappen, antwoordde Kubica: "In een niet-competitieve auto, ja."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS