Formule 1

Max Verstappen doet onheilspellende RB20-verklaring nu F1-rivalen het ergste vrezen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 februari 2024 06:02

Max Verstappen heeft gezegd dat de Red Bull RB20 beter is dan de allesoverheersende RB19. Hij heeft de auto getest in Bahrein. De drievoudig regerend wereldkampioen F1 maakte een voorbehoud door te zeggen dat elk team beter leek te zijn dan vorig jaar, maar hij was vorig jaar zo dominant met Red Bull dat hij zichzelf al voor het seizoen favoriet leek te maken voor een vierde opeenvolgende titel.

Max Verstappen en Sergio Perez Fe Red Bull Racing


Red Bull heeft hun auto dit jaar visueel anders ontworpen dan vorig jaar. Vooral de vorm van de carrosserie lijkt op die van de Mercedes van vorig jaar. De stabiliteit in de technische reglementen dit seizoen zorgt ervoor dat de hele grid sneller is dan hun auto uit 2023. Verstappen gelooft dat de RB20 nog sneller is dan de RB19. Die won vorig seizoen 21 van de 22 races, waarvan Verstappen er 19 won.

Bovendien heeft Verstappen, met een beter uitgangspunt, het gevoel dat er 'meer potentieel' in de auto zit om toe te voegen gedurende het jaar. "Als het slechter was geweest, dan hebben we het heel slecht gedaan. Ik weet zeker dat de auto beter is dan die van vorig jaar", vertelde Verstappen lachend aan de media in Bahrein, voordat hij eraan toevoegde: "Maar iedereen op de grid heeft een betere auto dan vorig jaar."

Over de auto zelf gesproken: de RB20 bleek bij de introductie in Bahrein de beste auto van het veld te zijn. Meerdere rivalen hebben Red Bull bovenaan hun ranglijst geplaatst. Het is nog te vroeg om conclusies te trekken, maar Max Verstappen gelooft dat er nog meer te halen valt uit zijn nieuwe auto. "Het team gelooft dat, met hoe de auto op dit moment is, er nog meer potentieel te vinden is. Het is nu aan ons om dat te ontsluiten", zei hij.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS